Vladimir Putin a declarat, în cadrul unui conferințe cu șefii Armatei Ruse, că racheta hipersonică Sarmat (cunoscută și ca “Satan II”), va fi gata de desfășurare în viitorul apropiat. 

Liderul de la Kremlin a adăugat că Rusia trebuie să ia în considerare în mod special importanța dronelor în conflictul din Ucraina, care se desfășoară de aproape zece luni. A completat că  nu vor exista limite financiare în ceea ce privește aprovizionarea militarilor care luptă în Ucraina, dar că militarii vor trebui să învețe lecții pentru remedierea problemelor întâmpinate pe front.

“Mobilizarea parțială care a fost efectuată [toamna trecută] a scos la iveală anumite probleme, după cum bine știe toată lumea, care trebuie rezolvate cu promptitudine”, a continuat președintele rus. El a mai cerut Ministerului Apărării “să fie atent la toate inițiativele civile, inclusiv să țină cont de critici și să răspundă corect, în timp util”, însă nu a făcut vreo referire concretă.

La rândul său, ministrul Apărării a anunțat că guvernul intenționează să modifice intervalul de vârstă pentru recrutarea în serviciul militar, astfel încât să cuprindă cetățenii cu vârste între 21 și 30 de ani, iar nu pe cei din intervalul 18 – 27 de ani, valabil în prezent.

La finalul verii, Vladimir Putin a afirmat că Sarmat a trecut cu succes de toate testele și ar putea intra în dotarea Armatei până la finalul lui 2022. În urma unui test efectuat în luna aprilie, Kremlinul a precizat că racheta este capabilă să transporte încărcătură nucleară până la o distanță de 18 mii de kilometri cu o viteză de 20 de ori mai mare decât cea a sunetului.

Surse alternative: Reuters, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday