Elon Musk a scris pe Twitter că va demisiona din funcția de director executiv al companiei atunci când își va găsi un înlocuitor, însă precizează că va conduce în continuare anumite divizii cheie ale platformei. “Voi demisiona din funcția de director executiv imediat ce voi găsi pe cineva suficient de prost pentru a accepta postul! Apoi, voi conduce doar echipele responsabile de software și de servere.”

Este prima dată când Musk anunță posibilitatea demisiei sale din funcția de director executiv al platformei de socializare, după ce utilizatorii Twitter au votat acest lucru într-un sondaj, pe care miliardarul l-a lansat duminică seară. Aproximativ 17 milioane de persoane au participat la sondaj, dintre care 57,5% au votat “da” în privința demisiei acestuia. Musk a spus duminică că va respecta rezultatele, însă nu a menționat când își va da demisia și nici cine ar putea fi succesorul său.

Rezultatele sondajului au venit pe fondul unei săptămâni care a inclus atât modificări ale politicii de confidențialitate a Twitter, cât și suspendarea și mai apoi restabilirea conturilor jurnaliştilor, lucruri care au adus condamnări atât din partea organizaţiilor de ştiri, cât și din partea oficialilor europeni.

Miliardarul a preluat Twitter în luna octombrie, plătind suma de 44 de miliarde de dolari. Această preluare a produs numeroase controverse, unii investitori punând la îndoială capacitatea lui Musk de a conduce în același timp și producătorul său de automobile electrice Tesla, în care este implicat personal atât în producție cât și în inginerie.

Chiar și Musk a spus că a avut “multe pe cap” în ultimul timp și că ar căuta un alt director executiv pentru Twitter, declarând însă că nimeni care ar putea menține Twitter în viață nu își dorește postul”.

Surse alternative: Reuters, TheGuardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday