În urmă cu 12 ore, Elon Musk a deschis un sondaj pe Twitter în care a întrebat dacă ar trebui să mă retrag din funcția de director al Twitterși a precizat că se va supune rezultatului. După închiderea sondajului, 57,5% din cele peste 17,5 milioane de participanți au răspuns DA”.

Elon Musk încă nu a avut o reacție după închiderea sondajului. Chiar dacă ar renunța la funcția de director executiv, el ar rămâne proprietarul Twitter, în urma tranzacției de 44 de miliarde de dolari din octombrie.

Deși a cumpărat compania Twitter de doar două luni, Musk s-a confruntat cu numeroase valuri de critici, mai ales după ce a concediat jumătate dintre angajați, a modificat condițiile de acordare a bifei albastre pentru conturile verificate și, cel mai recent, a suspendat conturile mai multor jurnaliști de la CNN, New York Times sau Washington Post, pe care le-a reactivat numai după reacțiile negative ale ONU și Uniunii Europene.

Acțiunile Tesla au crescut cu circa 5% după închiderea sondajului, în condițiile în care investitorii au fost îngrijorați că Musk se concentrează pe prea multe afaceri, acesta fiind și șeful Tesla, SpaceX, Boring Company sau Neuralink. Anul acesta, Tesla a pierdut deja 60% din valoarea de piață, iar Elon Musk a rămas fără titlul de cel mai bogat om din lume, fiind depășit de Bernard Arnault, președintele grupului LVMH.

Surse alternative: Reuters, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday