Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, a anunțat într-un comunicat de presă: “Astăzi, în conformitate cu procedurile prevăzute de dreptul Uniunii, procurorul-șef european a solicitat ridicarea imunității doamnei Eva Kaili, membră a Parlamentului European, și a doamnei Maria Spyraki, membră a Parlamentului European.”.

Acest anunț vine în urma unui raport primit de Oficiul European de Luptă Antifraudă, conform căruia există suspiciunea unei fraude dăunătoare pentru bugetul UE. Această fraudă este legată de gestionarea indemnizației parlamentare și remunerarea asistenților parlamentari acreditați.

Reamintim că Eva Kaili este implicată într-un scandal de corupție, ea și alte trei persoane fiind arestate și puse sub acuzare că au primit bani de la autoritățile din Qatar, pentru a susține că țara a făcut reforme în domeniul respectării drepturilor omului. A fost arestat și Francesco Giorgi, partenerul de viață al doamnei Kaili, iar presa belgiană a scris că poliția a găsit la locuința celor doi pungi cu sume mari bani.

Sursa: EPPO

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday