Potrivit Euronews, patru persoane din cele cinci reținute de poliția belgiană vineri au fost puse sub acuzare și arestate, în ancheta de  anticorupție ce vizează cel mai mare scandal de acest fel din jurul Parlamentului European. Între ele se află și vicepreședintele Eva Kaili, precum și partenerul acesteia. Presa belgiană a arătat mai devreme că anchetatorii au găsit pungi cu mari sume de bani la domiciliul celor doi.

Fostă prezentatoare TV în Grecia, Kaili a fost suspendată din partidul socialist și i-au fost imediat retrase atribuțiile. Procuratura federală belgiană nu a denumit țara implicată în coruperea oficialilor europeni, dar toată presa belgiană vorbește despre Qatar și despre vizita făcută de Kaili toamna trecută în țara organizatoare a Cupei Mondiale din aceste zile. În schimb, procuratura belgiană a precizat că este vorba despre un caz de corupție și spălare de bani, în cadrul unui grup infracțional organizat.

În noiembrie, Kaili a mers în Qatar, unde a salutat “reformele” pe care le-ar fi făcut această țară. “Qatarul este un lider în ceea ce privește drepturile muncitorilor”, a spus ea ulterior de la tribuna Parlamentului European, stârnind o reacție acerbă din partea altor europarlamentari.

Sursă: Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday