NY Times citează surse media ruse, inclusiv oficiosul Kremlinului, RIA Novosti, potrivit căruia luni dimineața o camionetă cu combustibil a sărit în aer la unitatea militară din orașul Riazan, aflat la circa 200 km SE de Moscova și la circa 500 km de granița cu Ucraina.

A doua explozie s-a produs la Baza Aeriană Engels, aflată la o distanță și mai mare de Ucraina și la circa 700 km, SE de Moscova. Ambele ținte sunt dincolo de raza de acțiune a oricărui tip de armament pe care Ucraina l-ar putea deține. De altfel, oficialitățile de la Kiev nu și-au asumat responsabilitatea pentru niciuna dintre explozii, dar la scurt timp după aceea au emis alerta aeriană, pentru că mai multe bombardiere strategice au decolat de la baza aeriană Engels.

În schimb, guvernatorul regiunii ruse Saratov, unde se află baza aeriană, a emis o declarație prin care îndeamnă locuitorii să rămână calmi, deoarece “nu s-au produs situații de urgență în zonele rezidențiale ale orașului”.

Aparent valul de rachete care s-a abătut ulterior asupra Ucrainei s-a dorit un răspuns la incidentele din Rusia. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că este la curent cu informațiile privind cele două incidente, însă nu are informații precise și nu a putut comenta. El a spus în schimb că președintele Vladimir Putin a fost informat despre situație.

Potrivit Ny Times, explozia de la aerodromul Engels a determinat un val de critici al bloggerilor militari ruși la adresa Ministerului Apărării.

Sursa: NY Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday