Potrivit autorităților ucrainene, Armata Rusă a lansat un prim val de rachete de croazieră, cu puțin timp înainte de ora 14, din avioane din sudul Rusiei, precum și de deasupra Mării Negre și Mării Caspice. A fost instituită alerta aeriană în aproape toată Ucraina, iar apoi jurnaliștii locali au început să raporteze lovituri în mai multe orașe, tot împotriva infrastructurii civile critice.

Ulterior au venit confirmări de bombardamente și la Harkov, Liov și Herson. La Odesa nu este curent deloc și nu mai funcționează nici alimentarea cu apă.

La puțin timp după ora 15, compania națională de energie din Republica Moldova a informat și ea că sunt pene de curent la Chișinău și în alte locuri, din stânga și din dreapta Nistrului. Moldelectrica avertizează că poate recurge la întreruperi de curent pentru echilibrarea sistemului. Ultima pană masivă provocată în Moldova de atacurile Rusiei asupra Ucrainei s-a produs pe 23 noiembrie.

Sursa: PravdaUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday