SUA au desfășurat bombardiere supersonice B-1B și alte avioane de luptă, în cadrul unui exercițiu militar comun cu Coreea de Sud, într-o demonstrație a angajamentului “de fier” al SUA pentru securitatea sud-coreenilor.

Coreea de Nord a testat vineri o rachetă balistică intercontinentală, care aparent este capabilă să atingă teritoriul Statelor Unite. Kim Jong-un a spus că a avut loc o demonstrație menită să arate că țara este pregătită să reacționeze la o confruntare cu o “confruntare totală”. Totuși, unii experți sunt de părere că racheta este încă în faza de dezvoltare și are cea mai lungă rază de acțiune dintre toate proiectilele nord-coreene.

Potrivit presei de stat din Coreea de Nord, racheta a parcurs circa o mie de kilometri și a urcat la o altitudine maximă de 6.000 de kilometri, înainte de a ateriza în apele internaționale din estul peninsulei coreene. În rândul experților internaționali există temeri că Phenianul ar putea efectua în următoarele săptămâni primul său test nuclear din ultimii cinci ani.

Sursa: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday