Lansarea, raportată atât de oficialii sud-coreeni, cât și de japonezi, vine la o zi după ce Coreea de Nord a transmis un avertisment cu privire la “răspunsuri militare mai aspre” față de prezența crescută a Armatei SUA în regiune.

Ministrul japonez al Apărării, Yasukazu Hamada, a declarat reporterilor că traiectoria rachetei lansate de coreeni în această dimineață sugerează că aceasta este capabilă să zboare până la 15.000 de kilometri, fiind deci capabilă să lovească orice țintă de pe teritoriul SUA. Coreea de Nord desfășoară deseori astfel de teste pe traiectorii „înalte”, în care racheta zboară mult mai sus în spațiu și cade la o distanță mai mică de locul de lansare, pentru a demonstra raza foarte mare a acesteia.

Lansarea de vineri este al optulea test cu rachete intercontinentale din acest an, precedentul fiind pe 3 noiembrie. Analiștii bănuiesc că Coreea de Nord încearcă să dezvolte ICBM-uri care pot transporta concomitent mai multe focoase, fiecare capabil să se separe și să navigheze către un punct de țintire diferit.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday