Ivan Geșev, procurorul general al Bulgariei, anunță că trei bărbați de origine moldovenească și un bărbat și o femeie de origine kurdă siriană au fost acuzați de sprijinirea atentatului din Istanbul, soldat cu decesul a șase persoane și rănirea altor 81.

Purtătoarea de cuvânt a Parchetului General a explicat că cei cinci au ajutat o persoană implicată în pregătirea atacului să fugă din Turcia. Ei fuseseră reținuți de forțele speciale bulgare la începutul săptămânii, la capătul unei investigații comune cu procurorii turci. 

Procurorii bulgari vor cere arestarea preventivă a celor patru bărbați și o altă formă de detenție pentru femeie, care are probleme de sănătate. Procurorii turci au cerut extrădarea unora dintre aceștia.

Vineri, un tribunal turc a dispus arestarea preventivă a 17 suspecți în cazul exploziei care a avut loc pe bulevardul Istiklal weekend-ul trecut. Principalul suspect este siriana Ahlam Albashir, despre care Ankara a susținut că a fost antrenată de grupul de militanți kurzi PKK.

Surse alternative: Reuters, Barron’s

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday