Ministrul de Interne Suleyman Soylu a declarat duminică noaptea agenției de presă Anadolu că organizația kurdă PKK este responsabilă de atentatul de la IStanbil, iar persoana care a plănuit atacul a fost arestată. Cel puțin șase persoane au fost ucise și 81 au fost rănite.

UPDATE, 13 noiembrie, ora 19. Într-o scurtă declarație de presă, făcută înainte de a pleca spre summitul G20, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a confirmat faptul că autoritățile investighează incidentul ca pe unul terorist: “Ar fi greșit să spun că acesta este, fără îndoială, un atac terorist, dar evoluțiile inițiale și informațiile inițiale sunt că miroase a terorism. Populația noastră poate fi sigură că vinovații din spatele atacului vor fi pedepsiți așa cum merită”, a mai spus Erdogan, adăugând că informațiile inițiale sugerează că “o femeie a jucat un rol”. Imaginile neverificate de pe rețelele de socializare par a arăta că o femeie lasă o valiză la locul exploziei, înainte de aceasta.

MAE spune că nu au fost identificați, până la această oră, cetățeni români printre victimele exploziei, potrivit news.ro.

UPDATE, ora 17.30. Guvernatorul regiunii Istanbul, Ali Yerlikaya a scris pe Twitter că cel puțin șase persoane au murit iar alte 53 sunt rănite, după explozia din centru Istanbulului, foarte aproape de Piața Taksim, pe aglomerata stradă Istiklal. Imaginile de pe camerele de supraveghere arată zeci de oameni aflați acolo înainte de explozie. Deși nu a fost comunicată oficial cauza exploziei, autoritățile au interzis presei să transmită orice informații, o procedură specifică atentatelor teroriste. Pe rețelele de socializare circulă imagini neverificate care par a arăta o persoană care lasă o valiză, anterior momentului exploziei.

Strada Istiklal, supra-numită uneori Champs-Elysée-ul Istanbului, a fost locul unui atentat sinucigaș cu bombă în martie 2016.

Știrea în forma inițială:

Presa din Turcia relatează că pe artera Istiklal, una dintre cele mai aglomerate zone din cel mai mare oraș al țării, a avut loc o explozie. Pe rețelele sociale au apărut videoclipuri, neconfirmate încă, cu persoane rănite în urma exploziei. Nu există informații despre eventuale persoane decedate, până la acest moment.

La fața locului intervin mai multe echipaje medicale și pomperii, iar poliția a securizat zona. Strada Istiklal străbate un cartier central în care locuiesc mulți rezidenți străini și frecventat de turiști.

Știre în curs de actualizare…

Surse: DW, Daily Sabah

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday