Incidentul s-a produs în urmă cu o săptămână, dar abia acum au apărut imagini ale camerelor de supraveghere din orașul Chaozhou, din provincia sudică Guangdong. Acestea arată un Tesla  model Y, care pare să parcheze, dar demarează în viteză, traversând orașul și spulberând în final un biciclist și o școlăriță. Aceștia au decedat.

Elon Musk, directorul Tesla, a declarat pentru Reuters: “Poliția caută în prezent o agenție de expertiză terță pentru a identifica adevărul din spatele acestui accident și va oferi în mod activ asistență, dacă este necesară”. El a mai îndemnat consumatorii să nu creadă în “zvonuri”, mai ales că acestea au fost alimentate de incidentele anterioare ale mașinilor companiei, care au determinat chiar deschiderea unei anchete penale, după ce funcția autopilot a mașinilor Tesla a provocat mai multe accidente. Producătorul american a precizat că va ajuta autoritățile chineze în investigaţia incidentului.

Potrivit agenției Jimu News care citează poliția rutieră din China, încă nu a fost identificată cauza accidentului. În apărarea sa, Tesla a declarat că în înregistrările video luminile de frână ale mașinii nu sunt aprinse atunci când mașina rulează cu viteză, și că datele înregistrate de computerul acesteia nu arată că ar fi existat din partea șoferului vreo intenţie de a călca frâna pe tot parcursul incidentului. 

Sursa: Reuters 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday