Milos Vucevic, ministrului sârb al Apărării, a afirmat că mai multe drone au intrat în spațiul aerian al Serbiei dinspre Kosovo, în ultimele trei zile: “Nu vă pot spune cui aparțin aceste drone, dar pot spune că toate au zburat de pe teritoriul Kosovo”. Potrivit lui, președintele sârb a dispus eliminarea tuturor dronelor care intră în spațiul aerian al țării și a ridicat gradul de alertă al militarilor.

În replică, omologul kosovar, Armend Mehaj, a negat acuzația și a spus că dronele nu provin din Kosovo. El a adăugat că “o astfel de acuzaţie este doar un pretext pentru creșterea numărului de trupe sârbe la graniţa cu Republica Kosovo, ca mijloc de a răspândi o stare de panică în rândul cetățenilor din ambele state”. 

Tensiunile dintre Kosovo și Serbia s-au reaprins în acest an, din cauza deciziei autorităților kosovare de a-i forța pe etnicii sârbi să își schimbe plăcuțele sârbești de înmatriculare auto cu cele kosovare. Etnicii din nordul statului nu recunosc autoritatea guvernului de la Priștina, în ciuda faptului că au trecut 14 ani de când Kosovo și-a proclamat independența.

Reuters amintește că în Kosovo sunt aproximativ 3.700 de trupe NATO pentru menținerea păcii.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday