Fotbal. Karim Benzema a câștigat Balonul de Aur, pentru prima dată în carieră. Francezul s-a impus sezonul trecut în Champions League și în liga spaniolă de fotbal, alături de Real Madrid.

Podiumul a fost completat de către Sadio Mane și Kevin De Bruyne. Cel mai bun jucător sub 21 de ani a fost Gavi (Barcelona), cel mai bun portar Thibaut Courtois (Real Madrid), iar Alexia Putellas (Barcelona) a fost desemnată cea mai bună fotbalistă, pentru al doilea an consecutiv. Clubul anului a fost votat Manchester City. Robert Lewandowski a câștigat premiul pentru cel mai bun atacant al anului.

Revista France Football a organizat ceremonia de acordare a acestor premii mai devreme decât obișnuia, întrucât în ultimele două luni ale acestui an se va desfășura Campionatul Mondial din Qatar. 

Anul trecut, revista l-a premiat pe Lionel Messi pentru a șaptea oară (un record) și pe Alexia Putellas (FC Barcelona) la categoria cea mai bună fotbalistă. În 2020, trofeul nu a mai fost decernat întrucât, din cauza pandemiei, unele competiții au fost suspendate.

Folosim cookies