Rusia. Mii de oameni protestează la Moscova și în mai multe orașe, împotriva mobilizării parțiale decretate de Putin. UPDATE: 1.200 de persoane au fost reținute, potrivit unei organizații pentru drepturile omului.


Știrea inițială: OVD-Info, un proiect mass-media rus independent pentru drepturile omului care vizează combaterea persecuției politice, a transmis că manifestații împotriva președintelui Vladimir Putin au loc în centrul istoric al Moscovei, la Sankt Petersburg și cel puțin alte 15 orașe din Rusia.

O organizație pentru protejarea drepturilor omului, citată de Reuters, a precizat că peste o sută de manifestanți au fost reținuți de poliție până acum, în contextul protestelor organizate în această după-amiază de liderii opoziției.

Pe rețelele de socializare au fost postate videoclipuri în care forțele de ordine arestează protestatarii din Moscova, Novosibirsk, Tomsk, Ekaterinburg, Surgut, Ufa, Perm sau Ijevsk.

Anterior, Procuratura din Moscova i-a amenințat cu pedepse de până la 15 ani de închisoare pe participanții la proteste, după anunțul din această dimineață al președintelui Putin, referitor la mobilizarea parțială. 

Sursa: Reuters

Folosim cookies