UPDATE: Sute de protestatari au fost reținuți sau arestați de către forțele de ordine, în cadrul protestelor din capitala Moscova și din marile orașe. Organizația media pentru drepturile omului OVD-Info a estimat că numărul acestora depășește 1.200.

Știrea inițială: OVD-Info, un proiect mass-media rus independent pentru drepturile omului care vizează combaterea persecuției politice, a transmis că manifestații împotriva președintelui Vladimir Putin au loc în centrul istoric al Moscovei, la Sankt Petersburg și cel puțin alte 15 orașe din Rusia.

O organizație pentru protejarea drepturilor omului, citată de Reuters, a precizat că peste o sută de manifestanți au fost reținuți de poliție până acum, în contextul protestelor organizate în această după-amiază de liderii opoziției.

Pe rețelele de socializare au fost postate videoclipuri în care forțele de ordine arestează protestatarii din Moscova, Novosibirsk, Tomsk, Ekaterinburg, Surgut, Ufa, Perm sau Ijevsk.

Anterior, Procuratura din Moscova i-a amenințat cu pedepse de până la 15 ani de închisoare pe participanții la proteste, după anunțul din această dimineață al președintelui Putin, referitor la mobilizarea parțială. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday