Golful Persic. Gardienii Revoluției din Iran au încercat să captureze o navă fără pilot a marinei americane, pe care au reușit să o remorcheze temporar. Marina SUA a intervenit cu o navă și un elicopter, iar iranienii au deconectat linia de remorcare.

 

Centrul de Comandă al Marinei SUA a transmis că, în timp ce tranzita luni apele internaționale, în jurul orei locale 23:00, Flota a 5-a a SUA a observat nava Shahid Baziar a Corpului Gărzilor Revoluționare Iraniene în timp ce remorca o navă de suprafață fără pilot, de tip Saildrone Explorer, cu scopul de a o captura.

Nava de coastă de patrulare a marinei americane, USS Thunderbolt, opera în apropiere și a răspuns imediat. Flota a 5-a a trimis, de asemenea, un elicopter MH-60s Sea Hawk din cadrul unității militare Helicopter Sea Combat Squadron 26, cu sediul în Bahrain”, a transmis Marina SUA.

Ulterior, nava iraniană a deconectat linia de remorcare și a eliberat nava americană fără pilot, iar, patru ore mai târziu, nava Corpului Gărzilor Revoluționare a părăsit zona. Corpul de Control a precizat că Marina SUA și-a reluat operațiunile fără alte incidente. 

Marina SUA a precizat că nava pe care forțele iraniene au încercat să o captureze aparține guvernului american și este echipată cu senzori, radare și camere pentru navigație și colectare de date, iar o astfel de tehnologie este disponibilă comercial și nu conține informații sensibile sau clasificate.

Sursa: Corpul de Control al Marinei SUA

Folosim cookies