Centrul de Comandă al Marinei SUA a transmis că, în timp ce tranzita luni apele internaționale, în jurul orei locale 23:00, Flota a 5-a a SUA a observat nava Shahid Baziar a Corpului Gărzilor Revoluționare Iraniene în timp ce remorca o navă de suprafață fără pilot, de tip Saildrone Explorer, cu scopul de a o captura.

Nava de coastă de patrulare a marinei americane, USS Thunderbolt, opera în apropiere și a răspuns imediat. Flota a 5-a a trimis, de asemenea, un elicopter MH-60s Sea Hawk din cadrul unității militare Helicopter Sea Combat Squadron 26, cu sediul în Bahrain”, a transmis Marina SUA.

Ulterior, nava iraniană a deconectat linia de remorcare și a eliberat nava americană fără pilot, iar, patru ore mai târziu, nava Corpului Gărzilor Revoluționare a părăsit zona. Corpul de Control a precizat că Marina SUA și-a reluat operațiunile fără alte incidente. 

Marina SUA a precizat că nava pe care forțele iraniene au încercat să o captureze aparține guvernului american și este echipată cu senzori, radare și camere pentru navigație și colectare de date, iar o astfel de tehnologie este disponibilă comercial și nu conține informații sensibile sau clasificate.

Sursa: Corpul de Control al Marinei SUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday