Peiter Zatko, fost șef al departamentului de securitate al Twitter, a făcut dezvăluiri cu privire la modul în care compania prioritizează creșterea numărului de utilizatori și închide ochii când vine vorba de numărul de conturi false. Toate acestea ar putea crea un moment oportun pentru Elon Musk, care încearcă în instanță să iasă din procesul de achiziționare a companiei, fără a plăti o taxă de reziliere de un miliard de dolari.

Este aproape ca un scenariu de film, o situație extrem de convenabilă pentru Musk”, a apreciat Anat Alon-Beck, profesor de drept la Universitatea Case Western Reserve din statul Ohio. Pentru specialista în drept nu este clar cum se va folosi echipa de avocați a miliardarului de mărturiile lui Zatko, pentru a scăpa de tranzacție. Cert este că va trebui să demonstreze “efectul material negativ”, o clauză care necesită prezentarea unor dovezi care să ateste că valoarea achiziției se va reduce semnificativ pe termen lung din cauza unui anumit eveniment.

În urmă cu două luni, miliardarul a precizat că renunță la tranzacție pe motiv că Twitter nu i-a pus la dispoziție date exacte despre numărul de conturi false. A argumentat că numărul lor a fost denaturat și că de fapt ar fi mai mult de 5% din totalul conturilor. În denunțul său, avertizorul Zatko susține că platforma nu are nici resursele, nici interesul pentru a aflat numărul exact.

Procesul dintre Elon Musk și Twitter va începe pe 17 octombrie. Până acum, miliardarul l-a citat ca martor pe fostul director executiv al companiei, Jack Dorsey, în timp ce Twitter se bazează pe mărturiile lui David Sacks, fondatorul Paypal.

Analiza completă pe The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday