Anunțul nu a fost făcut de Musk ci de avocații săi: “Domnul Musk reziliază acordul de fuziune deoarece Twitter a încălcat în mod semnificativ mai multe prevederi ale acordului respectiv, pare să fi făcut declarații false și înșelătoare pe care s-a bazat dl Musk atunci când a încheiat acordul de fuziune”, au scris avocații lui Musk pe Twitter, precizând că informațiile sunt de natură să afecteze profitabilitatea platformei sociale.

Anunțată în aprilie, după ce Musk a precizat că a adunat peste 9% din acțiunile companiei, preluarea Twitter era în impas de mai multe săptămâni. Elon Musk a pretins că nu are suficiente informații despre numărul conturilor false/spam, care ar afecta valoarea companiei. În acest timp, consiliul de administrație al Twitter a declarat că numărul respectiv nu depășește 5% din totalul de 450 de milioane de conturi active. Totul părea o renegociere a prețului de achiziție, dar a fost clar de la început că Musk va avea totuși o problemă în a strânge o sumă atât de mare, valoarea averii sale fiind concentrată în acțiuni Tesla și SpaceX.

Renunțarea lui Musk nu este una fără consecințe. Twitter spune că intenționează să urmeze acțiuni legale pentru a pune în aplicare acordul de preluare. “Consiliul Twitter se angajează să încheie tranzacția la prețul și condițiile convenite cu domnul Musk”, a scris președintele Twitter, Bret Taylor, sugerând faptul că urmează o bătălie juridică.

Acordul inițial de fuziune include o taxă de renunțare de 1 miliard de dolari, pe care cel mai probabil Twitter o va solicita de la Elon Musk. În perioada de după anunțarea intenției de preluare atât acțiunile Twitter, cât și cele ale Tesla au fluctuat puternic, afectând serios piețele tehnologice din SUA.

Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday