Biroul procurorului general al regiunii Nikolaev a transmis că 12 persoane au fost rănite grav. Guvernatorul a precizat că printre persoanele rănite se alfă și patru copii, iar atacul a distrus mai multe clădiri private și un bloc de apartamente cu cinci etaje din orașul Voznesensk. 

Energoatom, agenția nucleară de stat a Ucrainei, a transmis că bombardamentul asupra orașului Voznesensk este “un alt act de terorism nuclear din partea Rusiei” și că este posibil ca rachetele să fi avut ca țintă centrala nucleară Pivdennoukrainsk din regiunea Nikolaev, pe care rușii au încercat să o ocupe la începutul lunii martie. Orașul sudic se află la aproximativ 30 de km de centrala Pivdennoukrainsk, a doua cea mai mare din țară, după Zaporijie.

Rusia nu a răspuns încă acuzațiilor din partea ucrainenilor, iar centrala nucleară nu a fost afectată de bombardamente.

Ucraina și Rusia se acuză reciproc de pregătirea unor “provocări” la centrala nucleară Zaporijie. Vineri, Emmanuel Macron și Vladimir Putin au discutat la telefon despre o inspecție a centralei de către o echipă a Agenției Internaționale de Energie Atomică, cât mai curând posibil.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday