Agenția rusă de știri RIA Novosti afirmă că cele trei avioane vor fi prezente permanent în exclava rusă. Kaliningrad a devenit un punct sensibil după ce Lituania a decis să limiteze tranzitul mărfurilor supuse sancțiunilor UE, precum cărbune, metale, materiale de construcție și tehnologie avansată. Rusia a amenințat încă de acum două luni că va lua măsuri în urma acestei decizii. Moscova susține că sistemul de rachete Kinjal este capabil să lovească ținte la o rază de acțiune de peste 2.000 km. Aceste rachete sunt lansate din aer, cu ajutorul avioanelor de vânătoare. 

În paralel, Ministerul finlandez al Apărării a declarat că în această dimineață două avioane rusești MIG-31 au intrat în spațiul aerian al țării. Evenimentul s-a produs în jurul orei 6:40 și a durat câteva minute. Oficialul nu a menționat dacă avioanele au fost escortate afară din spațiul aerian al Finlandei, dar a spus că poliția de frontieră a demarat o anchetă în acest sens.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday