Ministerul Apărării Naționale a transmis pe Facebook că în prima săptămână a lunii august, Batalionul 81 Rachete Operativ Tactice “Maior Gheorghe Sonțu” a desfășurat activități de instrucție la Cincu (Brașov).

Militarii batalionului au exersat tragerile cu sistemul HIMARS, tehnică intrată în dotarea Brigăzii 8 ROT în anul 2021, iar primele trageri ale Armatei României cu astfel de arme au avut loc la Capu Midia, în perioada 8-10 iunie 2022.

Echipamentul militar HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) a fost cumpărat din SUA în 2018, pentru suma de 1,5 miliarde de dolari, și a intrat în dotarea Armatei anul trecut, România devenind astfel primul stat NATO în afara Statelor Unite care a intrat în posesia unui astfel de sistem.

Contractul a prevăzut achiziționarea a trei sisteme cu câte 18 instalații de lansare fiecare, incluzând muniția, elemente de comandă control, senzori, suport logistic, mentenanța, echipamente criptografice și cu regim special, precum și a serviciului de instruire a personalului la toate nivelurile necesare.

Foto: Facebook MApN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday