La această oră, cotația de referință pentru piața europeană (petrolul Brent) a coborât cu 2% (sau 2 dolari) până la valoarea de 94,8 dolari/baril. Cotația pentru piața americană (WTI) are o scădere de 1,7% (sau 1,5 dolari), până la 89 de dolari/baril.

Amintim că grupul țărilor exportatoare de petrol (OPEC) a anunțat miercuri că din septembrie va mări producția cu 100 de mii de barili pe zi, moment din care cotațiile de referință au înregistrat scăderi. Decizia a venit în urma unei călătorii în Arabia Saudită a președintelui american Joe Biden, care a militat pentru o creștere și mai drastică.

Separat, Administrația americană de Energie a informat că stocurile de țiței ale SUA s-au mărit cu 4,5 milioane de barili săptămâna trecută, deși era de așteptat ca acestea să continue să scadă, după ce rezerva strategică de ţiţei a atins minimul ultimilor 37 de ani. De asemenea, cererea este afectată și de incertitudinea analiștilor, care se așteaptă la o încetinire a activității în economie, în condițiile unei inflații de 9,1% în iunie.

Sursă grafic: Trading Economics

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday