Cantitatea de țiței deținută în Rezerva Strategică de Petrol (SPR) a scăzut la 469,9 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 29 iulie, potrivit datelor Departamentului de Energie (DOE), cu cea mai scăzută retragere săptămânală din mai. În septembrie 2021, rezerva avea aproximativ 618 milioane de barili în stocurile sale.

În martie, administrația Biden a stabilit un plan de a elibera un milion de barili pe zi timp de șase luni din SPR pentru a combate prețurile ridicate ale combustibililor, care contribuie la rândul lor la creșterea inflației. Dar planul nu a fost respectat, iar în medie s-au eliberat zilnic în jur de 880 de mii de barili. Un purtător de cuvânt al DOE a declarat că încetinirea a avut loc deoarece vacanța din 4 iulie și utilizarea unui aditiv pentru răcirea țițeiului pentru transport au afectat unele livrări.

În plus, companiile petroliere nu au cumpărat întotdeauna tot țițeiul oferit în timpul eliberării administrației Biden. De exemplu, potrivit datelor departamentul de energie, doar aproximativ 39 de milioane de barili au fost cumpărați într-o rundă în care s-au oferit 45 de milioane de barili.

Departamentul Energie și-a propus să reînnoiască SPR, permițându-i să încheie contracte de achiziție de petrol în anii următori la prețuri fixe, prestabilite, pentru creșterea producției interne de petrol.

Sursă: Reuters.

Foto: Francis James Grogan | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday