Forțele Navale Române au intervenit cu succes pentru distrugerea unei mine marine, aflată în derivă la 3,6 kilometri în largul țărmului românesc în zona Eforie.

Update: Corneliu Pavel, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Române, a anunțat la Digi24 că misiunea a fost îndeplinită cu succes: ”Mina a fost distrusă în jurul orei 20:10 – 20:15, iar echipa este deja la unitate. Misiunea a fost îndeplinită fără probleme. După începerea agresiunii Rusiei, iată că aceasta este a doua operațiune care vine din zona de nord a Mării Negre. Militarii noștri sunt oricând pregătiți să efectueze astfel de misiuni”.

Ministerul Apărării precizează, într-un comunicat de presă: ”Scafandrii militari au constatat că era o mină marină de tip YAM [de fabrica’ie sovietic[], care reprezenta un pericol pentru navigația în siguranță, în apele teritoriale românești, au transportat mina într-un raion de siguranță și au distrus-o prin explozie”.

Știrea inițială: Ministerul Apărării Naționale informează că o echipă de scafandri militari execută o misiune de distrugere a unei mine marine aflate în derivă la 3,6 kilometri în largul țărmului românesc, în dreptul Eforie.

”Mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă, iar intervenția scafandrilor EOD a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaționale naționale, specifice pentru astfel de situații”, precizează MApN într-un comunicat de presă. Misiunea a început în jurul orei 19:30.

Militarii români au mai neutralizat o mină marină aflată în derivă la sfârșitul lunii martie. Aceasta se afla, totuși, la o distanță de 70 de kilometri de Capu Midia.

Sursa foto: Facebook Forțele Navale Române

Folosim cookies