Actualizare: Ministerul Apărării precizează că puitorul de mine “Viceamiral Constantin Bălescu” a intervenit pentru neutralizarea minei aflate în derivă în largul mării Negre: “După ce nava a ajuns la o distanță de siguranță față de mină, echipa de scafandri de la bordul navei s-a deplasat cu o ambarcațiune rapidă în apropierea acesteia, a identificat tipul de mină și a stabilit procedura de distrugere. Conform procedurii operaționale pentru astfel de situații, scafandrii au montat pe mină o încărcătură explozivă, pe care au detonat-o de la distanță”.

Știrea inițială:

Ministerul Apărării precizează că mina a fost observată de un pescador la 70 de kilometri travers de Capu Midia.

Puitorul de mine și plase Viceamiral Constantin Bălescu, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD – Explosive Ordnance Disposal), execută o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă“, transmite MApN.

După primirea sesizării din partea pescadorului, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia. Vom reveni cu detalii și imagini de pe timpul acestor operațiuni, după încheierea intervenției“, mai precizează MApN în comunicatul de presă.

Tot luni dimineață, o echipă de scafandri turci a securizat o mină detectată în largul coastei districtului Igneada, aproape de granița dintre Turcia și Bulgaria, potrivit Ministerului turc al Apărării. Anterior, sâmbătă, Armata Turciei a dezactivat în Marea Neagră o altă mină aflată în derivă, declanșând o explozie puternică în largul mării, la nord de Istanbul. Obiectul a fost descoperit de pescari în strâmtoarea Bosfor.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday