Update: Corneliu Pavel, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Române, a anunțat la Digi24 că misiunea a fost îndeplinită cu succes: ”Mina a fost distrusă în jurul orei 20:10 – 20:15, iar echipa este deja la unitate. Misiunea a fost îndeplinită fără probleme. După începerea agresiunii Rusiei, iată că aceasta este a doua operațiune care vine din zona de nord a Mării Negre. Militarii noștri sunt oricând pregătiți să efectueze astfel de misiuni”.

Ministerul Apărării precizează, într-un comunicat de presă: ”Scafandrii militari au constatat că era o mină marină de tip YAM [de fabrica’ie sovietic[], care reprezenta un pericol pentru navigația în siguranță, în apele teritoriale românești, au transportat mina într-un raion de siguranță și au distrus-o prin explozie”.

Știrea inițială: Ministerul Apărării Naționale informează că o echipă de scafandri militari execută o misiune de distrugere a unei mine marine aflate în derivă la 3,6 kilometri în largul țărmului românesc, în dreptul Eforie.

”Mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă, iar intervenția scafandrilor EOD a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaționale naționale, specifice pentru astfel de situații”, precizează MApN într-un comunicat de presă. Misiunea a început în jurul orei 19:30.

Militarii români au mai neutralizat o mină marină aflată în derivă la sfârșitul lunii martie. Aceasta se afla, totuși, la o distanță de 70 de kilometri de Capu Midia.

Sursa foto: Facebook Forțele Navale Române

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday