Potrivit reprezentanților Pentagonului, Maher al-Agal a fost ucis, iar un consilier al său grav rănit, într-un atac cu drone efectuat de armata SUA în nord-vestul Siriei. Presa relatează că al-Agal era conducătorul grupării din Siria și unul dintre cei mai importanți cinci lideri ai ISIS. Acesta ar fi fost responsabil pentru dezvoltarea rețelelor grupării în afara Siriei și a Irakului.

Potrivit informațiilor citate de DW, al-Agal a fost ucis în timp ce conducea o motocicletă în apropiere de Jindayris. Dacă informația va fi confirmată și de ISIS, reprezintă o nouă lovitură pentru eforturile grupării teroriste de a se reorganiza ca forță de gherilă, după ce a pierdut zone mari de teritoriu. În februarie, un alt lider al Statului Islamic s-a aruncat în aer în timpul unui raid militar al americanilor în Siria.

Militanții ISIS și-au proclamat așa-numitul “califat” în zone vaste atât din Irak, cât și din Siria în 2014, cu orașul sirian Raqqa drept capitală de facto. Deși au fost în mare măsură înfrânți în 2019, celule ale ISIS încă desfășoară atentate.

Surse: Reuters, DW.

Foto: picture.jacker | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday