Război în Ucraina. Linia de contact nu s-a modificat în ultimele 24 de ore. Ucrainenii continuă să bombardeze de la mare distanță depozitele de armament ale rușilor, în timp ce Armata Rusă mută coloane de recruți spre Donbas, în transportoare vechi și foarte vulnerabile.

Serviciile secrete britanice observă faptul că deși Putin spune că “nici n-a început ceva serios în Ucraina” un număr mare de recruți de pe tot teritoriul Rusiei sunt grupați în unități militare și transportați în Ucraina cu transportoare vechi, cu blindaj superficial, scoase probabil din depozite. Acest lucru arată că Rusia își epuizează resursele militare, la începutul conflictului forțele sale beneficiind de transportoare BMP-2, mult mai moderne.

Filmările de pe rețelele de socializare arată într-adevăr coloane de astfel de transportoare, surprinse în estul Ucrainei, în drum spre Donbas.

Principalele evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Autoritățile ucrainene fac apel la cetățenii din teritoriile ocupate să fugă, pentru a evita să fie încorporați forțat în Armata Rusă. Un avertisment special pentru locuitorii orașului Herson, care au fost preveniți că Armata Ucraineană va bombarda pozițiile ruse din oraș.
  • Ucrainenii au continuat să bombardeze de la mare distanță depozitele de muniții ruse din spatele frontului (Donețk), cel mai probabil încercând să epuizeze rachetele (fără precizie) utilizate de Armata Rusă.
  • În Donbas, forțele ruse au continuat să desfășoare operațiuni ofensive limitate la nord de Sloviansk. Au continuat să încerce să avanseze spre Siversk dinspre Lisiceansk, dar nu au făcut niciun câștig teritorial confirmat.

  • Pe Frontul de Sud, forțele ruse au continuat atacurile asupra așezărilor dintre Herson și Nikolaev pentru a recâștiga pozițiile pierdute.

Sursă alternativă: ISW

Folosim cookies