Dominic Cummings, care a fost cel mai important consilier al lui Boris Johnson, înainte de a deveni un critic deschis al prim-ministrului britanic, a spus că nu crede că Johnson a renunțat la ideea de a rămâne la conducerea guvernului, chiar dacă a demisionat din funcția de lider al Partidului Conservator Birtanic.

Imediat după ce a apărut știrea că Johnson o să-și declare intenția de a pleca din fruntea guvernului până la toamnă, dar înainte de declarația acestuia, Cummings a scris pe Twitter că Johnson crede că poate trage de timp, până va ieși din situație: “Îl cunosc pe tipul ăla și vă spun că el nu crede că s-a terminat”.

Cummings a fost unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Boris Johnson după ce a devenit prim-ministru, în 2019, exercitând, potrivit CNN, o putere și o influență fără precedent în Downing Street. El a fost adesea creditat drept arhitectul a două dintre cele mai mari triumfuri politice ale lui Johnson: Brexit-ul și victoria zdrobitoare în alegerile din 2019.

Cummings a părăsit Downing Street în noiembrie 2020 și de atunci a devenit un critic vocal al prim-ministrului, mai ales al gestionării pandemiei. După discursul lui Johnson, Cummings a sugerat că acesta va continua lupta pentru putere în interiorul partidului: “Dă vina pe toți ceilalți. Crede că el este adevărata victimă. Stabilește o poveste de trădare pentru conservatori și pentru comentariile din Telegraph”.

Într-un discurs susținut joi după amiază, Boris Johnson s-a declarat de acord cu alegerea unei noi conduceri a Partidului Conservator Britanic, dar a precizat că va rămâne în funcție până atunci.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday