Petru Avram este acuzat de DNA de abuz în serviciu și influențarea declarațiilor. Concret, în perioada mai-iunie 2020, ar fi dispus în mod nelegal ca utilaje și muncitori din subordine să efectueze gratis lucrări pentru deznisiparea a cinci puțuri situate pe terenul ce aparținea unei societăți comerciale.

Prin aceste demersuri, patrimoniul instituției publice ar fi fost prejudiciat cu suma de 2.506 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului și a cheltuielilor cu forța de muncă.

DNA arată că, în contextul apariției în spațiul public a unei anchete jurnalistice ce viza aceste fapte, în datele de 10 și 17 februarie 2020 ar fi încercat să-i constrângă pe aceiași subordonați să declare că lucrările respective ar fi fost făcute în afara orelor de program. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Iași.

Petru Avram a mai fost trimis în judecată și în alt dosar, în legătură cu angajarea unor persoane care nu aveau competențele necesare ocupării posturilor, acțiuni dezvăluite într-o investigație Recorder.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday