Curtea Constituțională a României a emis sâmbătă un comunicat de presă în care precizează că la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, în fața Președintelui României și a președinților celor două Camere ale Parlamentului, precum și în prezența prim-ministrului, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcția de judecător al Curții Constituționale de către Mihaela Ciochină, Laura-Iuliana Scîntei și Dimitrie-Bogdan Licu, pentru mandate de nouă ani.

Momentul a fost urmat de reunirea Plenului CCR, în noua componență, pentru alegerea noului președinte al Curții. “În urma votului secret, cu unanimitatea voturilor judecătorilor prezenți, domnul Marian Enache a fost ales în funcția de președinte al Curții Constituționale, pentru un mandat de trei ani“, transmite CCR.

Reamintim că președintele Iohannis a numit-o pe Mihaela Ciochină (consilier prezidențial) în funcția de judecător la Curtea Constituțională, în urmă cu o lună, iar anterior, procurorul Bogdan Licu și senatorul Iulia Scântei au fost numiți judecători ai CCR. Cei din urmă au fost propuși din partea Camerei Deputaților și Senatului pentru a-i înlocui pe Valer Dorneanu și Mona Pivniceru.

USR a sesizat Curtea Constituțională după ce Bogdan Licu a fost votat judecător al Curții. Partidul a susținut că nu au fost respectate toate condițiile legale și constituționale, dar CCR a respins sesizarea și a decis că numirea celor doi este constituțională.

Sursă: CCR.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday