După apelul la 911, poliția a sosit la Spitalul St. Francis în trei minute, ceea ce, potrivit autorităților, a asigurat faptul că numărul morților nu a fost mai mare. De asemenea, au fost confirmate “până la 10 persoane rănite”, au adăugat polițiștii care precizează însă că niciuna dintre persoanele rănite nu are leziuni grave.

Vorbind la o conferință de presă de miercuri, șeful adjunct al poliției Eric Dalgleish a spus că “În acest moment există patru civili decedați și un atacator de asemenea mort”. Dalgleish a precizat că ucigașul, care nu a fost încă identificat, a suferit răni mortale prin împușcare despre care se crede că au fost autoprovocate. Acesta era înarmat cu o pușcă și un pistol.

Nu au fost dezvăluite informații despre o posibilă motivație a atacului. Dalgleish a spus că poliția a primit un apel despre atac la ora locală 16:52 (23:52 ora României). 

Președintele Joe Biden a fost informat despre atacul din Tulsa, au precizat și oficialii Casei Albe într-un comunicat. Sâmbăta trecută, Biden i-a îndemnat pe americani să se mobilizeze pentru a preveni alte atacuri armate, după uciderea a 19 copii și a doi profesori la o școală din Texas.

Surse: CNN, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday