Alexander Bobikin și Alexander Ivanov au recunoscut că fac parte dintr-o unitate de artilerie care a tras într-o școală din orașul Derhaci, la periferia de nord a Harkovului. Atacul a fost lansat de peste graniță, din orașul rusesc Belgorod. Cei doi, unul șofer și celălalt tunar, au fost capturați când au fost nevoiți să continue atacul și să treacă granița. Procurorii ucraineni au cerut câte 12 ani de închisoare.

Sunt complet vinovat de crimele de care sunt acuzat. Am tras în Ucraina din Rusia, a declarat Bobikin în instanță, în cadrul procedurilor care au fost transmise în direct. Cerând să nu i se acorde pedeapsa maximă de închisoare, Ivanov a spus:Regret și cer o reducere a pedepsei”. Un avocat al apărării a cerut clemență, spunând că cei doi soldați au urmat ordinele și că regretă ce au făcut. Sentința în cazul celor doi va fi pronunțată pe 31 mai.

Amintim că un tribunal din Kiev a condamnat luni la închisoare pe viață un alt soldat rus, Vadim Șișimarin, pentru uciderea unui civil neînarmat. Rusia a susținut că nu are informații despre proces și că absența unei misiuni diplomatice în Ucraina i-a limitat capacitatea de a oferi asistență în cazul tânărului de 21 de ani.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday