Update: Consilierul prezidențial Mihailo Podoliak nu admite direct că Ucraina a atacat teritoriile rusești, dar spune că responsabile pentru explozii sunt “karma” și “răzbunarea”. Acesta a adăugat faptul că este firesc ca regiunile rusești în care sunt depozitate arme și combustibil să învețe despre “demilitarizare”.

Folosirea acestui termen face referire la obiectivul declarat al Moscovei pentru războiul din Ucraina, pe care îl numește o operațiune militară specială pentru dezarmarea și “denazificarea” statului vecin.

Dacă voi (rușii) decideți să atacați masiv o altă țară, să ucideți masiv pe toți cei de acolo, să zdrobiți masiv oameni pașnici cu tancuri și să folosiți depozitele din regiunile voastre pentru a permite aceste crime, atunci mai devreme sau mai târziu datoriile vor trebui să fie plătite, a declarat Podoliak într-o postare pe Telegram, conform Reuters.

Roman Starovoyt, guvernatorul regiunii Kursk, o altă provincie care se învecinează cu Ucraina, a declarat că exploziile au fost auzite și acolo în această dimineață și că un vehicul aerian ucrainean fără pilot, aparent o dronă, a fost interceptat deasupra regiunii, adăugând că nu au fost raportate victime.

Și în Voronej, centrul administrativ al unei alte provincii din sudul Rusiei, un oficial al ministerului pentru situații de urgență a afirmat că au fost auzite două explozii pe care autoritățile le investighează, potrivit agenției ruse TASS.

Rusia a declarat că trimite anchetatori în regiunile Kursk și Voronej pentru a cerceta ceea ce numește “acțiuni ilegale ale armatei ucrainene”.

Ca răspuns, oficialul ucrainean Podoliak a spus că nu este posibil să “rămână pe dinafară” în timpul invaziei ruse. Și, prin urmare, dezarmarea depozitelor ucigașilor din Belgorod și Voronej este un proces absolut natural. Karma este un lucru crud”, a continuat consilierul.

Știrea inițială:

Rusia. Explozii, miercuri dimineața, în regiunea Belgorod, aproape de granița cu Ucraina. Primele raportări sugerează că un depozit de armament a fost bombardat, după ce antiaeriana rusă a ripostat, aparent fără succes.

Potrivit Reuters, o serie de explozii au fost auzite la primele ore ale zilei de miercuri în regiunea rusă Belgorod (70 Km NE de Harkov), lângă granița cu Ucraina. Potrivit guvernatorului regional, un depozit de muniții a luat foc, dar niciun civil nu a fost rănit.

Pe rețelele de socializare rusești au apărut imagini care arată că antiaeriana rusă a ripostat împotriva unor ținte aeriene, înainte de producerea exploziilor, ceea ce sugerează că acestea au fost provocate de un atac aerian.


La începutul acestei luni, Rusia a recunoscut faptul că Ucraina a desfășurat atacuri aeriene cu elicoptere asupra unui depozit de combustibili din Belgorod, regiune în care sunt concentrate și reorganizate unitățile militare rusești retrase din nordul Ucrainei și retrimise pe frontul din Donbas.

În urmă cu două zile, un depozit major de carburanți a explodat în regiunea rusă Briansk, mai la nord de Belgorod.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday