Ministerul Economiei din Bulgaria a anunțat marți seara că a primit din partea Gazprom Export o notificare privind suspendarea alimentării cu gaze prin conducta Turkstream, începând cu 27 aprilie 2022. În acest moment Bulgaria primește din Rusia 90% din necesarul său de gaze, dar în urmă cu o săptămână a anunțat că va renunța complet la acestea până la sfârșitul anului, prin conectarea la Grecia și încheierea unui contract de furnizare cu Azerbaidjan.

Tot marți seara, autoritățile poloneze au confirmat oprirea furnizării de gaze prin conducta Yamal Europa, ca urmare a refuzului de a plăti în ruble. Știrile au provocat o creștere de până la 18% a cotațiilor de gaz european.

Livrările de gaz rusesc către România, prin punctele Isaccea și Negru Vodă au fost oprite de facto de la începutul acestei luni, dar continuă importurile prin Ungaria.

Sursă alternativă: Reuters

Foto: Evgenii Mitroshin | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday