Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Forțele Aerospațiale Ruse au lansat rachete hipersonice Kinzhal și Zircon, și rachete de croazieră Kalibr de pe navele din Marea Neagră și din Ocranul Arctic.

O rachetă de croazieră Iskander a fost lansată la locul de testare Kapustin Yar, iar de la Plesetsk o rachetă balistică intercontinentală Yars.

Bombardierele strategice Tu-95MS au lansat rachete de croazieră care au lovit ținte în zonele Pemboi și Kura, iar submarinul nuclear Karelia a lansat de asemenea o rachetă balistică.

Ministerul Apărării a dat publicității mai multe filmulețe de la exercițiile militare, preluate de agențiile ruse de presă.

Întrebat vineri seară de reporteri cum comentează exercițiile supervizate de Vladimir Putin ale forțelor nucleare ruse, Joe Biden a spus că nu crede că Putin ia în considerare utilizarea unor astfel de arme, “dar cred că încearcă să convingă lumea că poate schimba dinamica în Europa, într-un mod în care de fapt nu poate. Mi-e greu să-l înțeleg”

Exercițiile militare comune care, oficial, au prilejuit desfășurarea de trupe rusești în Belarus, la granița cu Ucraina și în apropiere de Kiev, ar trebui să se încheie mâine.

Sursa: Ria Novosti

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday