Armata ucraineană declară că un soldat a fost ucis în bombardamente pe care separatiștii pro-ruși le-ar fi făcut sâmbătă dimineața în estul țării, cu artilerie grea. Potrivit sursei citate, ar fi avut loc 19 încălcări ale încetării focului de către separatiști numai în această dimineață, din 66 de cazuri, în ultimele 24 de ore.

Între timp, separatiștii au decretat mobilizarea generală și au început evacuarea civililor, pretinzând că se așteaptă la un atac pe scară largă al armatei ucrainene.

Vineri seara, președintele SUA, Joe Biden, a spus că Rusia produce din ce în ce mai multe dezinformări pentru a încerca să convingă că Ucraina ar urma să atace Donbass-ul: “Ar fi complet ilogic din partea Ucrainei să facă așa ceva în acest moment, când există o prezență masivă a trupelor ruse la granițele sale”, a mai spus Biden, care a precizat că SUA dețin informații că Vladimir Putin a luat deja decizia de a invada Ucraina, iar acest lucru se va petrece “în săptămâna următoare sau în zilele următoare”.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday