Sajid Javid, ministrul Sănătății, anunță că un caz a fost identificat în Chelmsford (Essex, 50 de km vest de Londra), iar celălalt în Nottingham (aproape de Manchester). Cele două persoane s-au autoizolat la domiciliu și sunt monitorizate de autoritățile sanitare. Ministrul nu a spus când au venit cele două persoane în UK, dar a precizat că NHS desfășoară anchete epidemice țintite în zonele respective și a făcut apel la toate persoanele venite recent din țările din sudul Africii să se testeze și să se izoleze dacă sunt pozitive.

Marea Britanie a fost prima țară care a oprit zborurile dinspre șase țări africane, vineri, iar astăzi a mai adpugat pe lista de interdicție încă patru țări – Angola, Mozambic, Malawi și Zambia. 

De mâine, dintre persoanele care se întorc din zona respectivă vor mai fi primiți în Regat numai cetățenii britanici și cei cu drept de ședere, dar și aceia vor fi plasați în izolare instituționalizată (la hotel). 

Și România a anunțat că vor mai putea intra în țară numai cetățenii Uniunii Europene și ai Spațiului Economic European, care se întorc din regiunea africană. La sosirea în țară, vor fi plasați în carantină pentru 14 zile.

Deși în Europa doar Belgia a mai confirmat oficial un caz de infectare cu Omicron, alte cazuri suspecte sunt investigate în Germania, Cehia și Olanda.

Sursa: Comunicatul guvernului britanic

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday