Franța. Creștere bruscă a numărului zilnic de cazuri Covid la peste 10 mii, miercuri, pentru prima dată în ultimele 50 de zile. Germania și Marea Britanie au înregistrat situații similare, pe finalul lunii trecute.

Autoritățile sanitare franceze au raportat miercuri 10.050 de noi infectări, după o lună în care numărul zilnic s-a situat între patru mii și șapte mii. În același timp, numărul persoanelor internate în spital a crescut cu 84, la 6.764, cel mai mare numări din 6 septembrie și până acum. Franța are 1.096 pacienți internați la ATI, un număr mic față de valurile precedente, în condițiile în care țara are aproape 90% din adulți (76% din populație) vaccinați, una dintre cele mai mari rate din UE. Numărul pacienților în stare gravă a crescut cu 5% în ultima săptămână, în timp ce numărul deceselor zilnice a fost de 35, după ce, cu o zi înainte fuseseră înregistrate 79 de decese.

La finalul lunii octombrie, un fenomen similar s-a petrecut și în Marea Britanie și în Germania. UK a atins pe 21 octombrie un vârf de 51 de mii de infectări zilnice, iar la început de noiembrie numărul pacienților internați cu Covid în spitale a ajuns la maximul ultimelor opt luni. Ulterior, numărul zilnic de infectări a scăzut treptat, dar a rămas la un nivel de peste 40 de mii.

În Germania numărul infectărilor zilnice a depășit 25 de mii pe 27 octombrie, cu o creștere săptămânală a pacienților de la ATI de 15%. A rămas ridicat de atunci, ieri fiind raportate 26 de mii de cazuri noi. În Germania doar 69% din populație este imunizată, față de 86% în Marea Britanie.

Sursă alternativă: Reuters

Folosim cookies