În urma studiilor lansate, Merck and Ridgeback Biotherapeutics, o companie farmaceutică germană, spune că medicamentul său, Molnupiravir, un antiviral dezvoltat inițial pentru gripă, dar testat abia recent, reduce riscul de spitalizare și chiar și de deces al persoanelor infectate cu Covid. În condițiile în care autoritatea americană de reglementare din domeniul medicamentelor, FDA, aprobă în regim de urgență administrarea Molnupiravir, acesta ar deveni primul medicament anti-Covid administrat pe cale orală. 

Ca urmare a analizei provizorii, Molnupiravir a redus riscul de spitalizare și de deces cu aproximativ 50%. 7,3% din pacienții care au primit doza de medicament au fost spitalizați sau au decedat în primele 29 de zile de la administrarea aleatorie (28/385), comparativ cu 14,1% în rândul pacienților care au primit placebo (53.377). După cele 29 de zile, nu au fost raportate decese în rândul persoanelor care au luat Molnupiravir, comparativ cu opt decese în rândul celor care au primit placebo”, a declarat Merck într-un comunicat.

Molnupiravir este un medicament antiviral administrat pe cale orală (pastilă) despre care experții din domeniul sanitar cred că ar putea fi următorul pas în încercarea de a opri pandemia. În timp ce aștepta autorizarea FDA, compania farmaceutică a început dezvoltarea dozelor de medicament, menționând că aproximativ 10 milioane de astfel de pastile vor putea fi produse până la sfârșitul acestui an. Compania a spus că va cere, cât mai curând posibil, aprobare din partea FDA.

În paralel, Pfizer a anunțat în decursul acestei săptămâni că a început testarea unui medicament similar, anti-Covid, sub formă de pastile, dar este probabil ca acesta să nu fie disponibil decât peste câteva luni.

Sursa: CNN  

Foto:  Dreamstime.com/Andreistanescu 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday