Într-o informare de presă, grupul farmaceutic a anunțat că a intrat cu studiul în ultima fază, aceea a administrării la voluntari. În această etapă vor fi selectate 2.660 de persoane sănătoase, care să locuiască în aceeași gospodărie cu persoane infectate cu coronavirus, care sunt tratate la domiciliu.

Pastila va fi administrată odată cu o doză mică de ritonavir, folosit deja în schemele de tratament ale bolnavilor de SIDA. Din combinarea celor două antivirale, Pfizer urmărește să neutralizeze enzima responsabilă pentru reproducerea virusului.

În paralel, Pfizer mai testează același medicament în rândul pacienților cu forme ușoare de Covid, simptomatici, care nu necesită spitalizare. Și grupurile farmaceutice Roche sau Merck încearcă să dezvolte medicamente anti-Covid cu administrare orală. Merck a început deja procesul de selecție a voluntarilor pentru testarea molnupiravir.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday