Mick Johnson, ales al statului Louisiana, a reușit să câștige sprijinul liniei dominante din Partidul Republican, precum și a dreptei dure, scrie The New York Times. De asemenea, a fost evident și faptul că formațiunea politică a vrut să pună capăt unei crize de trei săptămâni, care a început cu înlăturarea lui Kevin McCarthy, la inițiativa dreptei dure, și a continuat cu nominalizarea și retragerea sprijinului pentru alți trei candidați.

NY Times amintește că Johnson, un conservator în vârstă de 51 de ani, a făcut parte din echipa pentru apărarea lui Donald Trump, în cadrul procedurilor de punere sub acuzare a președintelui. De asemenea, a jucat un rol crucial în strângerea de semnături pentru un memoriu de inițiere a unui proces cu scopul anulării rezultatelor prezidențiale din 2020, care până la urmă a fost respins de Curtea Supremă de Justiție. În plus, a construit tot felul de argumente, folosite apoi de republicani ca obiecție față de certificarea victoriei lui Joe Biden, argumente bazate în mare parte pe schimbarea procedurilor electorale, iar nu pe teorii ale conspirației.

Principalele probleme cu care se va confrunta Johnson vor fi legislația pentru evitarea intrării în incapacitate de plată, până la jumătatea lunii noiembrie, și cererea de finanțare de 105 miliarde de dolari, formulată de Administrația Biden pentru susținerea Israelului și Ucrainei.

În urmă cu trei săptămâni, Kevin McCarthy a fost primul președinte al Camerei care și-a pierdut funcția, din cauza tensiunilor din interiorul Partidului Republican. Dreapta dură, apropiată de Donald Trump, i-a reproșat că a votat alături de aleșii democrați pentru evitarea blocajului bugetar.

Sursă: The New York Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday