Chris Krebs este deja unul dintre numeroșii oficiali americani care află de pe Twitter că a fost concediat de Președintele Trump. Activitatea sa în împiedicarea unor atacuri cibernetice și combaterea dezinformării a fost lăudată atât de democrați cât și de o parte a republicanilor, potrivit Reuters, dar asta nu l-a protejat de furia lui Donald Trump, care așteaptă de la șefii agențiilor de informații ale SUA să-i susțină acuzațiile de fraudă electorală aduse democraților.

De altfel, zeci de experți au semnat luni o scrisoare în care arată că afirmațiile privind existența unei fraude majore la votul din 3 noiembrie sunt nefondate și absurde.

Twitter a marcat ca fiind contestată, postarea prin care președintele anunță concedierea lui Chris Krebs.

“Declarația recentă a lui Chris Krebs cu privire la securitatea alegerilor din 2020 a fost extrem de inexactă, în sensul că au existat numeroase nereguli și fraude masive – inclusiv votarea persoanelor decedate, observatorilor nu li s-a permis accesul în secții, mașinile de numărare a voturilor au avut “erori” care au mutat voturile de la Trump la Biden și multe altele. Prin urmare, Chris Krebs încetează să mai fie director al Agenției pentru Securitate Cibernetică, cu efect imediat.” a scris Trump pe Twitter.

În replică, directorul CISA a scris pe Twitter doar: “Onorat să servesc. Am făcut ce trebuie. Protejând prezentul securizăm viitorul.”


Krebs a condus Agenția pentru Securitate Cibernetică (CISA) din Departamentului pentru Securitate Internă încă de la înființarea sa, în urmă cu doi ani. El s-a implicat în restabilirea încrederii americanilor în procesul electoral, difuzând inculsiv tutoriale și explicații pe youtube, în care explică modul în care infrastructura funcționează și este apărată. CISA a construit și un site, numit „Controlul zvonului”, care combate dezinformarea cu privire la alegeri și explică modul în care agenția se implică în atacurile cibernetice asupra infrastructurii electorale a SUA, ba chiar explică de ce votul prin corespondență este sigur și nu poate fi fraudat, în ciuda acuzelor aduse de Donald Trump.

De altfel, Chris Krebs se aștepta să fie concediat și le-a mărturisit apropiaților acest lucru în zilele trecute.

Sursă aletrnativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday