Update ora 8:00 Președintele Trump primește un tratament experimental pentru coronavirus, pentru că „are simptome ușoare”, conform comunicatului oficial al Casei Albe. Potrivit apropiaților acestuia, are febră, congestii și tușește.

Președintele a ajuns la centrul medical militar național Walter Reed. Într-un video postat la scurt timp, președintele părea obosit, însă a spus că „se simte bine” și că vizita sa la spital este una preventivă.

Vicepreședintele Mike Pence, președinta Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi, dar și Joe Biden, contracandidatul lui Trump la alegerile din noiembrie, au fost testați negativ. Bill Stepien, șeful de campanie al lui Trump, a fost și el confirmat cu coronavirus.

Știrea inițială

Un comunicat al Casei Albe anunță că Președintele Donald Trump va fi internat la Centrul Medical Militar Național Walter Reed, unde i se va amenaja un birou pentru a putea lucra pe perioada în care este tratat de COVID-19. “Ca o măsură suplimentară de precauție și la recomandarea medicului său, președintele va lucra de la Spitalul Walter Reed în următoarele zile”, se arată în comunicatul semnat de secretarul de presă Kayleigh McEnany.

Medicul său spune că Trump are o stare de spirit bună și a primit deja un tratament experimental (cu anticorpi) aflat în faza de testare la Regeneron Pharmaceuticals. În plus, președintele a luat zinc, vitamina D, famotidină, melatonină și va primi o aspirină pe zi.

Potrivit CNN, care citează surse din interiorul Casei Albe, Președintele Trump a avut febră încă din dimineața de vineri și apoi pe parcursul zilei.

Prima doamnă Melania Trump, care este și ea infectată, „este într-o stare bună, dar are o tuse ușoară și dureri de cap”, a declarat medicul Casei Albe.

Tratamentul experimental al Regeneron pentru Covid-19 nu a fost aprobat încă de Autoritatea americană a medicamentului,  dar compania a confirmat pentru Bloomberg faptul că a furnizat o doză unică de medicament ce va fi administrată lui Donald Trump.

Președintele nu a mai postat pe Twitter și nu a mai făcut nicio altă declarație publică de când și-a anunțat pe rețeaua de socializare infectarea, la ora 12.54 dimineața.

Televiziunile americane au transmis în direct plecarea Președintelui Donald Trump către spital, singur, fără soția sa Melania Trump.

Surse alternative: Bloomberg, CNN, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday