Oleksandr Kubrakov, ministrul ucrainean al Infrastructurii, a anunțat că zece companii aeriene și-au ajustat programul zborurilor în Ucraina, pe fondul tensiunilor cu Rusia. Ministrul subliniază, în acest context, că toate coridoarele aeriene ale țării rămân deschise și susține că zborurile deasupra țării sunt, în continuare, sigure.

Ministrul Kubrakov a comentat că deciziile companiilor sunt cauzate “numai de agravarea situației la nivel de informații, iar nu de schimbări reale în siguranța zborului”. Reuters amintește că Lufthansa (Germania), Swiss Air Lines (Elveția), KLM (Olanda) și SAS (Suedia) au renunțat până acum la zborurile către Ucraina, iar Air France a anulat cursa de marți de la Paris la Kiev, din precauție. Totodată, compania franceză a menționat că va evalua constant situația și va anula și alte curse în cazul în care situația o va impune.

Compania Ukraine International Airlines (UIA) și-a mărit capacitatea aeronavelor și face curse suplimentare pe relațiile Kiev-München și Kiev-Geneva, pentru a putea înlocui cursele anulate de Lufthansa. De asemenea, autoritățile ucrainene caută soluții pentru înlocuirea tuturor curselor anulate.

Amintim, operatorii aerieni din Ucraina au fost avertizați de către companiile de asigurare că nu toate zborurile vor fi acoperite, în cazul în care activitatea continuă și pe timpul unui conflict militar. Încă de săptămâna trecută, traficul aerian s-a aglomerat deasupra României, când companiile au început să evită să mai zboare deasupra Mării Negre, unde au avut loc exerciții ale marinei rusești.

Surse alternative: Reuters, BBC

Foto: Flight Radar 24

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday