Ca parte a unei noi strategii de reducere a conținutului anti-vaccin de pe platforma deținută de Google, YouTube va bloca toate videoclipurile care susțin informații false despre serurile aprobate de autoritățile sanitare. De asemenea, va elimina mai multe canale video ale unor anti-vaciniști despre care experții spun că sunt parțial responsabili pentru însămânțarea scepticismului în rândul populației și că au contribuit la încetinirea ratelor de vaccinare. Până acum, YouTube a blocat doar videoclipurile care aveau legătură cu vaccinurile anti-Covid, nu și pe cele legate de serurile împotriva rujeolei sau varicelei, de exemplu.

Președintele american Joe Biden a declarat în luna iulie că marile companii din domeniul rețelelor de socializare sunt parțial responsabile pentru distribuirea informațiilor false legate de vaccinuri, sugerând că giganții tehnologici ar trebui să depună un efort mai mare pentru a opri un astfel de demers. Marile rețele de socializare s-au apărat argumentând că menținerea deschisă a canalelor de comunicare este esențială pentru libera exprimare. YouTube a precizat că decizia recentă este implementată acum deoarece informațiile eronate despre alte vaccinuri contribuie la sporirea temerilor legate de serul anti-Covid.

Autoritatea de reglementare din domeniul telecomunicațiilor din Rusia spune că va bloca YouTube dacă nu ridică suspendarea unor conturi germane ale unei televiziunii ruse, sancționată pentru distribuirea de informații false legate de pandemie, în conformitate cu noua politică adoptată.

Politica YouTube va permite în continuare utilizatorilor să-și exprime opinia bazată pe experiența personală. Raporturile științifice în legătură cu vaccinurile, bazate pe campaniile eșuate sau de succes ale unor seruri, vor fi, de asemenea, permise.

Surse alternative: The Washington Post, Bloomberg.

Sursă foto: Maryna Kriuchenko | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday