Cele trei mari rețele de socializare și conținut spun că își vor uni forțele cu lumea științifică, cu guvernele și media care oferă fact-checking, pentru a aborda mai eficient dezinformările privind vaccinarea, având în vedere pericolul pe care aceste fenomene îl au asupra populației din lumea întreagă.

Încă nu se știe exact cum va funcționa această alianță, dar organizația Fullfact va coordona verificarea informațiilor care circulă în mediul online. Li se alătură ministerul de profiil din Marea Britanie, Institutul Reuters pentru Jurnalism și alte organizații din Africa și Canada.

Facebook va finanț, din ianuarie, organizarea cadrului și stabilirea standardelor împotriva dezinformării, precum și un set de obiective privind cel mai bun mod de a răspuns la informațiile false.

FullFact, care este una dintre organizațiile care furnizează verificarea faptelor pentru Facebook, spune că a publicat anul acesta 160 de verificări despre coronavirus și vaccinuri, etichetele de avertizare fiind apoi aplicate la multe mii de postări. O analiză a Centre for Countering Digital Hate spune însă că 95% din aceste tipuri de postări ajung totuși la publicul larg.
Will Moy, director executiv al Full Fact, a comentat pentru BBC: “Știrile care manipulează distrug vieți și cu toții avem responsabilitatea de a le combate. Pandemia de coronavirus și valul de afirmații false care au urmat au demonstrat necesitatea unei abordări colective a acestei probleme.”

Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday