Estimarea privind victimele a fost făcută de ONG-ul “Medici fără Frontiere”. Crucea Roșie a trimis ajutoare medicale de urgență în două spitale care au primit un număr mare de victime.

NetBlocks, care monitorizează funcționarea rețelelor de internet, a anunțat că un turn din orașul-port Hodeidah (vestul țării) a explodat, iar internetul nu funcționează la nivel național, afectând inclusiv recepționarea ajutoarelor umanitare care urmează să fie primite de autoritățile yemenite.

Rebelii Houthi, care sunt sprijiniți de Iran și controlează majoritatea regiunilor țării, învinuiesc o coaliție a statelor arabe, care din 2015 duce o ofensivă împotriva insurgenților cu scopul reinstalării unui guvern recunoscut la nivel internațional. Zeci de mii de civili, inclusiv peste zece mii de copii, au fost uciși sau răniți ca rezultat direct al luptei, milioane de familii au fost strămutate și o mare parte a populației este în pragul foametei.

Coaliția a transmis că a bombardat un refugiu al insurgenților din orașul-port, însă nu a comentat distrugerea turnului de comunicații. Totodată, a informat că a atacat mai multe ținte militare din capitala Sanaa, “ca răspuns la amenințarea unor atacuri ostile”.

Statele arabe și-au intensificat operațiunile în ultimele zile, după ce săptămâna trecută rebelii proiranieni au atacat mai multe clădiri din Abu Dhabi, fapt care a determinat creșterea cotațiilor internaționale ale petrolului.

Sursa: CNN, BBC.

Foto: Akram Alrasny | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday